Minder warm

Ondanks drie weken wisselvallig zomerweer met regionaal veel regen, zal juli 2008 toch als een warme maand in de boeken terechtkomen. Vooral het warme en broeierige zomerweer van de afgelopen week is hier de oorzaak van. Augustus gaat echter van start met normale temperaturen. Bovendien gaat de zon vaker schuil achter de wolken waaruit ook af en toe wat regen of een bui valt.

Vanavond is het nog lang warm en op een zeer lokale onweersbui na is het droog met tot zonsondergang nog veel ruimte voor de zon. Voor middernacht trekken onweersbuien Zeeland binnen en later vannacht volgt ook elders onweer. De nog altijd warme lucht koelt onder een wolkendek niet veel verder dan 18 tot 20 graden.

Morgenochtend komen er nog enkele buien voor, sommige met onweer. In het zuidwesten wordt het al snel droog en in de middag verbetert het weer in het hele land en komt er meer zon. Met een aantrekkende zuidwestenwind, kracht 5 aan zee, wordt het 21 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuidoosten.

Ook in het weekeinde komt de wind uit een zuidwestelijke richting. Zaterdag trekt de wind zelfs aan tot krachtig, kracht 6 langs de kust, maar ook landinwaarts waait het volop. Zon en wolken wisselen elkaar af en er volgen een paar buien. In de middag wordt het 20 tot 22 graden. Begin volgende week verandert er weinig.