Herstel van visvangst na tsunami

Herstel van visvangst na tsunami Lampuuk, 31 juli. Een Indonesische visser toont een tonijn die hij gevangen heeft in de haven van Lampuuk in de streek Banda Atjeh, die in 2004 grotendeels werd verwoest door de tsunami. Pas nu begint de visserij zich volledig te herstellen van de ramp. Het trage herstel van de economie heeft vooral te maken met het feit dat regeringen die na de aardbeving in Azië geld hebben toegezegd voor de wederopbouw van de rampgebieden tot nu toe nog maar een derde daarvan daadwerkelijk hebben uitgekeerd. In totaal is voor de regio 761 miljoen euro toegezegd. Daarvan is nog maar 280 miljoen euro binnengekomen bij hulporganisaties van de VN, die de hulp coördineren. Er is wel voldoende geld om humanitaire hulp te verlenen, maar voor het bedrijfsleven is slechts 30 tot 50 procent van het toegezegde geld beschikbaar. Foto Reuters A fisherman carries a tuna fish from his catch at a harbour in Lampuuk on the outskirts of Banda Aceh July 31, 2008. The fisherman said his business was now returning to normal levels after the 2004 Indian Ocean tsunami which had devastated the region. REUTERS/Tarmizy Harva (INDONESIA) REUTERS