Geheime deal Ahold

Ahold kan nog eens 36 winkels van Schuitema overnemen, als dit supermarktconcern de komende drie jaar besluit te fuseren met een branchegenoot. Dat staat in de voor beleggers geheime overeenkomst die Ahold in juni heeft gesloten met de koper van Schuitema, investeringsmaatschappij CVC. Een deel van die overeenkomst is in bezit van deze krant.

Voor een bedrag van 185 miljoen euro, ongeveer 57 winkels en een deel van de vastgoedportefeuille verkocht Ahold zijn belang van 73,2 procent van de aandelen in Schuitema, de exploitant van ruim 440 C1000-supermarkten. Daarnaast krijgt Ahold preferente aandelen in Schuitema, die onder meer het vetorecht geven over belangrijke strategische besluiten van deze (nieuwe) concurrent.

Uit het contract tussen Ahold en CVC blijkt dat Ahold in de komende drie jaar eveneens het recht heeft om nog eens 36 winkels in te lijven, mocht Schuitema in die periode met een andere supermarktketen een fusie aangaan. Deze informatie is niet aan andere beleggers in Schuitema meegedeeld. CVC heeft eergisteren aan de minderheidsaandeelhouders van Schuitema een bod van 20,11 per aandeel gedaan.

Supermarkten: pagina 15