Californische wrap

Voor deze California hand rolls heb je geen sushidiploma nodig. De rijst en andere ingrediënten worden simpelweg losjes in een vel nori gerold.

Voor 2 personen:

150 g sushirijst

2 eetlepels rijstazijn

1 eetlepel suiker

1 theelepel zout

1 moot verse tonijn van circa 100 g

6 vellen nori (Japans zeewier)

2 eetlepels mayonaise

wasabi naar smaak

1 avocado, in lange reepjes,

2 lente-uitjes, in lange reepjes

1 bakje tuinkers, afgeknipt

Japanse sojasaus

sushigember

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Los suiker en zout op in de azijn. Stort de gare rijst op een platte schaal en meng er met een vork de azijn door. Blijf de rijst tijdens het afkoelen af en toe luchtig omscheppen met de vork. Snijd de tonijn in lange reepjes. Leg telkens een vel nori op het werkblad en verdeel een zesde deel van de rijst over een diagonale helft van het vel. Bestrijk met mayonaise en wasabi naar smaak. Verdeel er een zesde van het tonijn, de avocado, de lente-ui en de tuinkers over en rol de sushi schuin op tot een puntzakje. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Serveer de rolls met sojasaus, wasabipasta en gember.

Kijk op nrc.tv voor Janneke’s nieuwste recept.

    • Janneke Vreugdenhil