Britse hacker berecht in VS

De Britse hacker Gary McKinnon moet worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij wordt ervan verdacht tussen 2001 en 2002 vanuit een slaapkamer in Londen ingebroken te hebben in 97 computersystemen, van onder meer NASA, het Amerikaanse leger, het ministerie van Defensie en de Amerikaanse luchtmacht. McKinnon, een 42-jarige, werkloze, systeembeheerder die dronk en blowde tijdens het hacken, beschikte niet over extreem geavanceerde software of apparatuur. Hij heeft altijd gezegd dat hij in de computersystemen op zoek was naar informatie over UFO’s. Het netwerk van het Amerikaanse leger dat verantwoordelijk was voor de beveiliging van Washington, crashte erdoor. Volgens McKinnon heeft hij foto’s gevonden van vliegende schotels van buitenaardse oorsprong. Zijn advocaten wilden hem in Engeland laten berechten. In Amerika krijgt hij mogelijk zestig jaar cel. (AP)