Bikinischaamte steekt kop op

Bloemendaal. De bikinischaamte slaat toe: acht op de tien vrouwen voelen zich zo opgelaten over blubberbuiken en billen met putjes dat ze zich niet meer in deze zwemkleding durven te vertonen, zo blijkt uit Brits onderzoek. Op het Bloemendaalse strand zijn nog genoeg bikini`s te vinden. Maar de schaamte voorbij zijn de Nederlandse dames echt niet: liefst 70 procent vindt zichzelf sowieso te dik, aldus de Body Enquête van de glossy Grazia. De provincie Limburg telt overigens het grootste aantal vrouwen dat helemaal tevreden is met haar figuur. De meest dunne exemplaren wonen in Flevoland, waar 24 procent maatje 34-36 heeft. In Drenthe draagt bijna een zelfde percentage vrouwen maat 44-46. Dames in Overijssel hebben met een gemiddelde cup D de grootste borsten. In Zuid-Holland zijn de vrouwen relatief vaker bang om door hun partner ingeruild te worden voor een slanker maatje.