21 procent van de Nederlanders

21 procent van de Nederlanders Hemelum. Mevrouw Stegenga-van der Sluis verzorgt samen met haar man het graf van haar ouders. Het graf ligt op de begraafplaats van de Nicolaaskerk in Hemelum. Van de Nederlandse bevolking gelooft 21 procent in de hemel. Het is de populairste vorm van leven na de dood: van alle mensen die hierin geloven, denkt 52 procent daarbij aan de hemel. Slechts 14 procent van hen gelooft in de hel. Dat blijkt uit het onderzoek ‘God in Nederland, 1996-2006’, in opdracht van de KRO gehouden onder Nederlanders van zeventien jaar en ouder. Van de Nederlanders gelooft 40 procent – kerkelijk of niet – in een vorm van leven na de dood. Nog eens 31 procent weet het niet zeker. In de kerk op deze foto is mevrouw Stegenga gedoopt en getrouwd. Ze is geboren en getogen in Hemelum, maar woont er nu niet meer. Zij en haar man zijn, zoals ze zegt, „op vakantie naar huis”. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten. Foto Ad Nuis Serie de Nederlanders / Hemelen. Ad Nuis Nuis, Ad

Mevrouw Stegenga-van der Sluis verzorgt samen met haar man het graf van haar ouders. Het graf ligt op de begraafplaats van de Nicolaaskerk in Hemelum. Van de Nederlandse bevolking gelooft 21 procent in de hemel. Het is de populairste vorm van leven na de dood: van alle mensen die hierin geloven, denkt 52 procent daarbij aan de hemel. Slechts 14 procent van hen gelooft in de hel. Dat blijkt uit het onderzoek ‘God in Nederland, 1996-2006’, in opdracht van de KRO gehouden onder Nederlanders van zeventien jaar en ouder. Van de Nederlanders gelooft 40 procent – kerkelijk of niet – in een vorm van leven na de dood. Nog eens 31 procent weet het niet zeker. In de kerk op deze foto is mevrouw Stegenga gedoopt en getrouwd. Ze is geboren en getogen in Hemelum, maar woont er nu niet meer. Zij en haar man zijn, zoals ze zegt, „op vakantie naar huis”.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten.