Wraps & vijfkruidendip

Vijfkruidenpoeder geeft een Chinees smaakje aan deze vegetarische wraps. Rijstpapier koop je bij Aziatische toko’s.

Voor 2 personen:

100 gram mihoen

1 gare rode biet

1/3 komkommer

2 eetlepels zure room

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepel sinaasappelmarmelade

¼ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder

1 (onbespoten) handsinaasappel

1 theelepel sesamolie

½ eetlepel Japanse sojasaus

6 vellen rijstpapier

50 g waterkers

en: twee schone theedoeken

Week de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water. Snijd de biet in lucifertjes. Schep de zaadlijsten uit de komkommer en snijd hem eveneens in lucifers. Roer een dipsaus van zure room, mayonaise, marmelade, vijfkruidenpoeder en een halve theelepel sojasaus. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pel de sinaasappel en snijd 12 partjes tussen de vliesjes uit. Meng sinaasappelrasp, sesamolie en een theelepel sojasaus door de mie. Week een vel rijstpapier 10 tellen in warm water en spreid hem uit op een vochtige doek. Leg hierop een zesde deel van de mie, waterkers, reepjes biet, komkommer en partjes sinaasappel. Vouw de onderkant van het vel over de vulling en rol vanaf de zijkant op als een patatzakje. Bewaar de springrol onder een vochtige doek, terwijl je de overige maakt. Springrolls en saus apart serveren.

Kijk op nrc.tv voor Janneke’s nieuwste recept.

    • Janneke Vreugdenhil