Turkije valt basis PKK aan

Turkse gevechtsvliegtuigen hebben gisteren bombardementen uitgevoerd op doelen van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK in Noord-Irak. Dat heeft het Turkse leger gemeld. De bombardementen volgen op de aanslagen van zondagnacht in Istanbul, waarbij zeventien doden vielen. De PKK is volgens de Turkse regering verantwoordelijk voor de aanslag, maar de beweging zelf ontkent dit. Turkije zegt een grot te hebben gebombardeerd die werd gebruikt door 30 à 40 strijders. Het merendeel van hen zou zijn gedood. Ook werden twee andere doelen in het gebied aangevallen. De PKK gebruikt Noord-Irak als uitvalsbasis voor haar strijd die moet leiden tot een eigen Koerdische staat in Zuidoost-Turkije. Volgens de Turkse regering zijn door de deze strijd de laatste 25 jaar 40.000 doden gevallen. (AP, Reuters, BBC)