Rondjes om de kerk fietsen

Rondjes om de kerk fietsen boxmeer. De huldiging van Koos Moerenhout (eerste), Andy Schleck (Luxemburg, tweede) en Steven de Jongh (derde) na afloop van het criterium in Boxmeer, afgelopen maandag. De drie wielrenners worden geflankeerd door Miss Randstad, Miss Amstel, en Miss Gelderlander (v.l.n.r.). Het criterium van Boxmeer, Daags na de Tour genoemd, is een Nederlands wielercriterium dat altijd op de eerste maandag na de Tour de France wordt verreden. Direct na de Tour zijn er meer van dit soort wedstrijden in Nederland en in België, die wielerfans de mogelijkheid geven hun favorieten van dichtbij te zien. Een criterium (‘rondje om de kerk’) is een wielerwedstrijd van zelden langer dan 100 kilometer, bestaande uit veel korte, rondjes. De renners krijgen startgeld, dat afhangt van de prestaties van de renner in de Tour. Vanavond is de Acht van Chaam (70ste editie), met onder meer de sprintkanonnen Robbie McEwen en Oscar Freire. Daarna volgen nog onder meer de Wateringse wielerdag (morgen), Profronde Heerlen (vrijdag), Draai van de Kaai (Roosendaal, 4 augustus), en de Mijl van Mares (Maarheeze, 8 augustus). Foto Merlin Daleman Nederland, Boxmeer, 28-07-08 Criterium van Boxmeer. © Foto Merlin Daleman Daleman, Merlin

De huldiging van Koos Moerenhout (eerste), Andy Schleck (Luxemburg, tweede) en Steven de Jongh (derde) na afloop van het criterium in Boxmeer, afgelopen maandag. De drie wielrenners worden geflankeerd door Miss Randstad, Miss Amstel, en Miss Gelderlander (v.l.n.r.). Het criterium van Boxmeer, Daags na de Tour genoemd, is een Nederlands wielercriterium dat altijd op de eerste maandag na de Tour de France wordt verreden. Direct na de Tour zijn er meer van dit soort wedstrijden in Nederland en in België, die wielerfans de mogelijkheid geven hun favorieten van dichtbij te zien. Een criterium (‘rondje om de kerk’) is een wielerwedstrijd van zelden langer dan 100 kilometer, bestaande uit veel korte, rondjes. De renners krijgen startgeld, dat afhangt van de prestaties van de renner in de Tour. Vanavond is de Acht van Chaam (70ste editie), met onder meer de sprintkanonnen Robbie McEwen en Oscar Freire. Daarna volgen nog onder meer de Wateringse wielerdag (morgen), Profronde Heerlen (vrijdag), Draai van de Kaai (Roosendaal, 4 augustus), en de Mijl van Mares (Maarheeze, 8 augustus).