Radio Voorkeur

Kunststof. Hanneke Groenteman praat met schrijver Frans Pointl. Hij debuteerde bijna twintig jaar geleden met zijn boek De kip die over de soep vloog en komt nu met een verhalenbundel over katten, getiteld Poelie de verschrikkelijke. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Anton de Goede ontvangt Cor Gout, neerlandicus, zanger, filosoof en schrijver van scenario’s en liedjes. Aanleiding is de publicatie (verhalen en een cd met op muziek gezette verhalen) De stilte die volgt op het woord. In ‘Schone Zaken’ vertelt Inez Piso, student en columnist voor Spunk, over Een werk in uitvoering van Yvo van der Vat. En in het ‘Kunsthalfuur’ een gesprek met de samenstellers van de tentoonstelling Muziek – gespeeld en verbeeld, die tot 31 augustus te zien is in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Radio 6, 20.02-22.00u.

Napels. Live-interviewprogramma over iemands ‘gedroomde toekomst’. Vanavond te gast: singer-songwriter Daniël Samkalden. Radio 5, 20.02-21.02u.

BBC Proms 2008. Te horen zijn de winnaars van de ‘Radio 3 Awards for World Music 2008’. Muziek uit o.m. India, Zuid-Amerika en Mali. BBC 3, 20.00-0.00u.