Oude Bijbeltekst online

Deel van de Codex Sinaiticus Onbekend

De oudste volledige versie van het Nieuwe Testament is sinds donderdag beschikbaar op internet. De Codex Sinaiticus werd meer dan 1.600 jaar geleden geschreven in het Grieks. De Universiteit van Leipzig heeft delen van de Codex online geplaatst. De universiteit heeft als eerste hogeresolutiebeelden van het Evangelie van Marcus op internet gezet, inclusief aantekeningen die in de loop der jaren zijn gemaakt. Volgend jaar juli moet de hele tekst online zijn. De publicatie van de Codex maakt het voor iedereen mogelijk een werk te bestuderen dat van fundamenteel belang is voor christenen, aldus Ulrich Johannes Schneider, directeur van de universiteitsbibliotheek in Leipzig. „Het is ook een verrijking van de digitale wereld”, aldus Schneider. „Weer eens wat anders dan YouTube.” Delen van de tekst worden vertaald in Engels en Duits.

Jan Benjamin

Blader door de antieke Bijbel op www.codex-sinaiticus.net

    • Jan Benjamin