op nrcnext.nl

In de weblogs...

City Life in Afrika

„Kijk onder haar rok, man!”, roepen de vrienden van een Afrikaanse schoenpoetser die met de laarzen van Femke van Zijl bezig is. Van Zijl doet in Maputo, Mozambique, onderzoek naar drugs, prostitutie en diefstal. Een van haar grootste frustraties is dat ze nooit alle Afrikaanse talen zal kunnen spreken. Gelukkig is haar vriendin erbij om te vertalen hoe de schoenpoetser uitgedaagd wordt onder haar rokje te kijken. „Heel even maar, je moet het gezien hebben!”

Lees Femke’s weblog via nrcnext.nl/citylifeafrika

Wat moet er op je cv?

‘De allereerste die een gevouwen vliegtuigje als sollicitatiebrief stuurde naar de KLM, was ludiek en origineel’, schrijft Sietske Veen op haar loopbaanblog. Maar als je iets origineels of ludieks doet, moet dat wel bij je passen, waarschuwt Veen. En verder: „Het getuigt van pure laksheid om niet je cv (en brief) door de spellingcontrole te halen. Wat zegt dat over jou en je motivatie?”

Vervang je ook die jolige voicemail nog even?Lees meer tips en trucs via nrcnext.nl/sietske

Puzzelen met Steenhuis

De puzzel ‘drie-vier-vijf’ is te maken op onze site. Het woordje ZEIL (‘Windvanger’) is al ingevuld. Nu de rest nog. Studio Steenhuis, die dagelijks de puzzel levert voor de Pauzepagina, maakt ook de puzzels voor onze site.

Klik op het puzzelstukje onderin op nrcnext.nl