Nog even zomers

Morgen kunnen we nog genieten van een voorlopig laatste zomerse dag, want vanaf vrijdag zien we de temperatuur afglijden met hierbij licht wisselvallig weer. Wellicht een opluchting voor de mensen die echt last hebben van het vochtige, warme weer met plakkerige nachten.

Vannacht wordt het in het overgrote deel van het land wederom niet kouder dan 16, 17 graden. In eerste instantie klaart het op, later ontstaat weer lokaal mist in de noordelijke provincies. Het zuiden en midden van het land krijgen te maken met wolkenvelden. Morgenochtend begint hier dan ook wisselend bewolkt. Soms kan plaatselijk een buitje vallen. Terwijl in het noorden de mist vrij snel door de zon wordt verdreven, lost ook de bewolking in het zuiden geleidelijk op. De zon schijnt volop aan het einde van de ochtend en een groot deel van de middag. Later komt lokaal een aantal onweersbuien tot ontwikkeling, bij maxima van 26 graden op de Wadden tot op veel plekken landinwaarts 30 à 31 graden. Bij weinig wind is het vooral ’s middags benauwd. Een broeierige nacht volgt met regen en onweersbuien.

Vrijdag verloopt koeler, met een aantal stevige buien met onweer die van zuidwest naar noordoost over het land trekken.

In de loop van de ochtend volgen opklaringen vanuit het westen die ’s middags pas het oosten bereiken. Na vrijdag wordt het rond 20 graden en is het licht wisselvallig.