Mummy in China

Het is 1946. Avonturier Rick O`Connell en zijn vrouw vervelen zich in hun herenhuis. Alle lastige mummies zijn in de eerste twee delen van de Mummy-reeks gedood. Toch? Als hun zoon de tombe van de Chinese Drakenkeizer blootlegt, wekt hij per ongeluk de bloeddorstige keizer en zijn terracottaleger. De heerser streeft nog altijd naar wereldheerschappij. Papa en mama schieten zoonlief te hulp. Wat volgt is een oubollig avontuur, meer in de traditie van Indiana Jones dan de eerdere Mummy-films. De speciale effecten zijn aardig, maar de humor blijft er ver bij achter. Het enige slimme is de samenwerking met de Chinese autoriteiten en de timing vlak voor de Olympische Spelen. Uit de film spreekt een flinke angst voor de Chinezen. Laat ze alsjeblieft niet weer ontwaken, is de stiekeme boodschap.

The Mummy: Tomb of the Dragon Empire. In: 84 bioscopen.