Los Angeles staat er nog

Los Angeles staat er nog Los Angeles. Groot alarm, weinig schade. De Californische stad Los Angeles werd gisteren kort voor het middaguur lokale tijd getroffen door een aardbeving van 5,4 op de schaal van Richter. Hoge gebouwen schudden, maar bleven overeind zoals hier langs de Harbor Freeway. Er waren geen slachtoffers, ook de materiële schade was zeer beperkt. Na de eerste beving deden zich nog elf naschokken voor, waarvan de sterkste een kracht van 3,8 had. Sinds 2000 waren er acht aardbevingen van significante sterkte in Californië. De laatste keer dat er doden vielen was op 22 december 2003. Toen kwamen twee mensen om bij een beving met een kracht van 6,6. De grote aardbeving van 1905 in San Francisco, met 700 doden, had een kracht van 7,9. Foto Reuters The Harbor Freeway is shown looking south through downtown Los Angeles following a 5.4 magnitude earthquake that struck at 11:42 am July 29, 2008. A moderate earthquake struck east of Los Angeles on Tuesday, shaking tall buildings in the city but there were no immediate reports of injuries, major damage or power outages. REUTERS/Sam Mircovich (UNITED STATES) Mircovich, Sam; Reuters