Internet Weblog van de dag

Tom Kaine, de man van de dag Virginia Gov. Tim Kaine speaks to reporters outside WTOP radio in Washington, Tuesday, July 29, 2008, where he was quizzed about reports that he is under serious consideration to be Democratic presidential candidate Sen. Barack Obama's running mate. (AP Photo/J. Scott Applewhite) Associated Press

De man van de dag. Merijn de Waal houdt in Washington bij wie er getipt worden als ‘running mate’ van Barack Obama:

‘De man van de dag was gisteren Tom Kaine, gouverneur van Virginia. Nadat hij in twee, in de hoofdstad veelgelezen kranten werd genoemd als Obama’s zeer mogelijke running mate, stortte het hele politieke journaille zich op hem. Kaine is als eerstetermijnsgouverneur vanzelfsprekend gevleid. „My mom loves it.” Maar verder hield hij zich in zijn reactie aan alle codes.

Deze blogger somt alvast op hoeveel de twee gemeen hebben. „Obama’s first stop after clinching the Democratic nomination on June 3 was in Virginia – with Kaine at his side. What’s more, the parallels between the two pols’ biographies are pretty striking. Obama’s mother hailed from El Dorado, Ks. (pop. 12,718); so does Kaine’s. Both Obama and Kaine – and their wives Michelle and Anne – attended Harvard Law. Both worked as civil-rights attorneys before entering politics.” Kaine’s banden in Kansas en thuisstaat Virginia zouden Obama daar kunnen helpen, is verder het idee. In Virginia is het inderdaad spannend, maar Obama winnen in Kansas?

Overeenkomsten genoeg dus, maar zou zijn running mate Obama niet vooral moeten aanvullen? Voorlopig dus op naar de volgende m/v van de dag.

Links naar video’s, artikelen en blogs op nrc.nl/race08