Huwelijksontrouw

Dat de bedrieger bedrogen wordt, zie je aankomen in Married Life, een huwelijkskomedie in Noel Coward-stijl. Trouw en ontrouw en de huwelijkse mores, daar draait het om. Chris Cooper schittert in zij rol als getrouwde voorstadsukkel die zijn nieuwe liefde meteen ten huwelijk wil vragen en niet precies weet hoe hij het aan zijn echtgenote moet vertellen. ”Zou je haar niet eerst een tijdje als vriendin nemen?”, vraagt zijn beste vriend Pierce Brosnan en voice-over van de film dan. Als je er zo niet uitkomt, dan passen drastischer maatregelen, zoals een Agatha Christie-achtige moordplot. Zo belegen als het klinkt, is het ook. Alles wat je in deze film zou verwachten aan seksuele subtekst en misschien een klein beetje hedendaags commentaar op de verhouding tussen mannen en vrouwen riekt naar mottenballen.

Married Life. Regie: Ira Sachs. In: 7 filmtheaters.