Geen graatmagere modellen meer, a.u.b.

Wanneer wordt er nu serieus iets gedaan aan al die broodmagere, anorectische modellen in de modewereld? Bij het artikel over de Amsterdam Fashionweek (nrc.next, 25 juli) staan wederom twee foto`s van een model waar ik met afgrijzen naar heb gekeken. Hoelang moet een model zich nog doodhongeren, voordat men besluit alleen nog modellen in te huren die een gezond Body Mass Index hebben? Er is duidelijk nog een lange weg te gaan, voordat de modebranche tot inkeer komt.

Daarom roep ik om te beginnen alle redacties van damesbladen op om deze graatmagere modellen niet meer af te beelden. Ze bewijzen daarmee vele jonge vrouwen een dienst, niet alleen diegenen die zich hongerend voorbereiden op een bestaan als model of mannequin, maar ook degenen die denken aan dit valse beeld van een vrouw te moeten voldoen. Ik zie hierin ook en taak weggelegd voor kranten, met nrc.next voorop.

    • Ingeborg Hoogstad Amersfoort