Energieprijs drukt winst AkzoNobel

Amsterdam. Verf- en chemieconcern AkzoNobel heeft last van de slechte economische omstandigheden en de hoge grondstof- en energieprijzen. De winst daalde het afgelopen kwartaal en het bedrijf heeft de winstverwachting voor dit jaar verlaagd. Dat maakte het concern gisteren bekend bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar. De nettowinst bedroeg in het tweede kwartaal 184 miljoen euro. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar was de winst nog 225 miljoen euro. De omzet groeide het afgelopen kwartaal wel, met 2 procent tot 3,87 miljard euro. Financieel topman Keith Nichols benadrukte dat de ”onderliggende resultaten” in deze ”moeilijke economische omstandigheden” goed zijn. Analisten zouden de goede prestaties bevestigen, aldus Nichols.