Beste resultaat ooit voor DSM, vooral dankzij vitaminen

Amsterdam. Chemieconcern DSM heeft het afgelopen jaar het beste resultaat in de geschiedenis van het bedrijf gehaald. Dat maakte het chemieconcern uit Heerlen gisteren bekend bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal. De nettowinst over het afgelopen kwartaal bedroeg 193 miljoen euro, ruim vier keer zoveel als in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De omzet bedroeg het afgelopen kwartaal 2,5 miljard euro, een stijging van 12 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst van DSM werd vooral behaald bij het onderdeel Nutrition, dat onder meer vitamines produceert. Het bedrijf profiteerde van een grotere vraag naar vitamines en sterk gestegen verkoopprijzen. Ook het onderdeel van DSM dat kunstmest produceert maakte het afgelopen kwartaal meer winst dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Desondanks wil DSM de kunstmesttak nog steeds verkopen. Het bedrijf wil zich vooral concentreren op voedings- en gezondheidsproducten en hoogwaardige materialen.