Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

35 procent van de Nederlanders

35 procent van de Nederlanders Uithoorn. Het is een typische zaterdag voor Jubbe Raaijmakers (34) uit Uithoorn. ’s Ochtends heeft hij in huis geklust, het toilet was verstopt. Zaterdag is de dag van de week waarop verreweg de meeste tijd aan huishoudelijke klussen wordt besteed: 35 procent van de Nederlanders doet op deze dag huishoudelijk werk. Nederlanders spenderen die dag gemiddeld 3,4 uur aan huishoudelijke en zorgtaken. Het gemiddelde aantal uren per dag is 2,9. Dit blijkt uit cijfers van het SCP over 2005. De vrouw van Jubbe Raaijmakers staat vandaag op de rommelmarkt in de buurt, waar ze sieraden verkoopt. Intussen moet vader zijn kinderen Idan (4) en Loren (9 maanden) vermaken. Het gaat hem goed af. Gemiddeld besteden Nederlanders één uur per week aan aandacht voor de kinderen. Gezamenlijke activiteiten als dagjes uit, samen eten of televisie kijken zijn daarbij niet meegerekend. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten. Foto Ad Nuis Serie Nederlanders Uithoorn Ad Nuis
35 procent van de Nederlanders Uithoorn. Het is een typische zaterdag voor Jubbe Raaijmakers (34) uit Uithoorn. ’s Ochtends heeft hij in huis geklust, het toilet was verstopt. Zaterdag is de dag van de week waarop verreweg de meeste tijd aan huishoudelijke klussen wordt besteed: 35 procent van de Nederlanders doet op deze dag huishoudelijk werk. Nederlanders spenderen die dag gemiddeld 3,4 uur aan huishoudelijke en zorgtaken. Het gemiddelde aantal uren per dag is 2,9. Dit blijkt uit cijfers van het SCP over 2005. De vrouw van Jubbe Raaijmakers staat vandaag op de rommelmarkt in de buurt, waar ze sieraden verkoopt. Intussen moet vader zijn kinderen Idan (4) en Loren (9 maanden) vermaken. Het gaat hem goed af. Gemiddeld besteden Nederlanders één uur per week aan aandacht voor de kinderen. Gezamenlijke activiteiten als dagjes uit, samen eten of televisie kijken zijn daarbij niet meegerekend. In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten. Foto Ad Nuis Serie Nederlanders Uithoorn Ad Nuis Nuis, Ad

Het is een typische zaterdag voor Jubbe Raaijmakers (34) uit Uithoorn. ’s Ochtends heeft hij in huis geklust, het toilet was verstopt. Zaterdag is de dag van de week waarop verreweg de meeste tijd aan huishoudelijke klussen wordt besteed: 35 procent van de Nederlanders doet op deze dag huishoudelijk werk. Nederlanders spenderen die dag gemiddeld 3,4 uur aan huishoudelijke en zorgtaken. Het gemiddelde aantal uren per dag is 2,9. Dit blijkt uit cijfers van het SCP over 2005. De vrouw van Jubbe Raaijmakers staat vandaag op de rommelmarkt in de buurt, waar ze sieraden verkoopt. Intussen moet vader zijn kinderen Idan (4) en Loren (9 maanden) vermaken. Het gaat hem goed af. Gemiddeld besteden Nederlanders één uur per week aan aandacht voor de kinderen. Gezamenlijke activiteiten als dagjes uit, samen eten of televisie kijken zijn daarbij niet meegerekend.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten.