Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

2 Behouden

2 Behouden Kruiden vers houden Circa 24 euro (excl. verzendkosten), bestellen via www.aplusrstore.com Nu ze er zo uitbundig en weelderig bij liggen, is het heerlijk om op de markt bossen verse kruiden in te slaan. Want zeg zelf, met een flinke hand versgehakt groen wordt ieder bord zomereten lekkerder en vrolijker. Minder blij word je van de kruiden na een paar dagen: de bosjes zijn in de koelkast onherkenbaar veranderd in droevige verlepte stengels. Daar helpt zelfs wikkelen in vochtig keukenpapier niet tegen. Met de ‘herb savor’, een handige gadget van het New Yorkse Prepara, wordt het verlepproces een paar weken vertraagd. Doe een bosje verse kruiden in het roestvrijstalen mandje en maak het een beetje vochtig. Vul daarna het reservoir met water. Zet het rechtop, dan blijven de steeltjes ondergedompeld in water. Hierdoor blijven ze tot wel drie weken goed. Staat ook nog eens mooi in de koelkast. (IdV) Stel het verlepproces uit
2 Behouden Kruiden vers houden Circa 24 euro (excl. verzendkosten), bestellen via www.aplusrstore.com Nu ze er zo uitbundig en weelderig bij liggen, is het heerlijk om op de markt bossen verse kruiden in te slaan. Want zeg zelf, met een flinke hand versgehakt groen wordt ieder bord zomereten lekkerder en vrolijker. Minder blij word je van de kruiden na een paar dagen: de bosjes zijn in de koelkast onherkenbaar veranderd in droevige verlepte stengels. Daar helpt zelfs wikkelen in vochtig keukenpapier niet tegen. Met de ‘herb savor’, een handige gadget van het New Yorkse Prepara, wordt het verlepproces een paar weken vertraagd. Doe een bosje verse kruiden in het roestvrijstalen mandje en maak het een beetje vochtig. Vul daarna het reservoir met water. Zet het rechtop, dan blijven de steeltjes ondergedompeld in water. Hierdoor blijven ze tot wel drie weken goed. Staat ook nog eens mooi in de koelkast. (IdV) Stel het verlepproces uit

Kruiden vers houden

Circa 24 euro (excl. verzendkosten), bestellen via www.aplusrstore.com

Nu ze er zo uitbundig en weelderig bij liggen, is het heerlijk om op de markt bossen verse kruiden in te slaan. Want zeg zelf, met een flinke hand versgehakt groen wordt ieder bord zomereten lekkerder en vrolijker. Minder blij word je van de kruiden na een paar dagen: de bosjes zijn in de koelkast onherkenbaar veranderd in droevige verlepte stengels. Daar helpt zelfs wikkelen in vochtig keukenpapier niet tegen. Met de ‘herb savor’, een handige gadget van het New Yorkse Prepara, wordt het verlepproces een paar weken vertraagd. Doe een bosje verse kruiden in het roestvrijstalen mandje en maak het een beetje vochtig. Vul daarna het reservoir met water. Zet het rechtop, dan blijven de steeltjes ondergedompeld in water. Hierdoor blijven ze tot wel drie weken goed. Staat ook nog eens mooi in de koelkast. (IdV)