Wielrenner Dekker: `Geen sprake van breuk met Raboploeg`

Rotterdam. Nee, er is niets mis met zijn bloedwaarden. En nee, er is geen sprake van een breuk met de Raboploeg. In klare taal reageerde wielrenner Thomas Dekker (23) gistermiddag op het voorpaginabericht in de Volkskrant van eerder die dag. De krant schreef dat de Nederlandse wielrenner in mei van de internationale wielerunie UCI te horen had gekregen dat hij over variabele bloedwaarden beschikt, hetgeen ”kan wijzen op het gebruik van verboden middelen”. Ook zou zijn advocaat onderhandelen met die van de Raboploeg over contractbeëindiging wegens ”een wederzijds gebrek aan vertrouwen”. Dekker toont zich op zijn website teleurgesteld dat de krant geen wederhoor heeft toegepast. ”Ik heb contact gehad met de UCI. Zij lieten mij per brief weten dat er geen problemen zijn met mijn bloedwaarden. Ik kan gewoon aan koersen deelnemen.” Ter illustratie verscheen de renner gisteren aan de start bij het criterium in Boxmeer. Op de vraag of er sprake is van een breuk met Rabobank, zei hij voor de NOS-camera: ”Ik ga volgende week eens rustig met de ploegleiding rond de tafel zitten om mijn toekomst te bespreken.”