Vijf vrouwen in Kenia verkracht

Vijf Nederlandse vrouwen tussen 17 en 25 jaar zijn afgelopen donderdag in Kenia beroofd en verkracht door een groep van circa tien Keniaanse mannen. Dat werd gisteren bekend. De vrouwen waren in Kenia op werkvakantie via de christelijke organisatie Livingstone uit Amersfoort. Zij maakten deel uit van een groep van twaalf Nederlanders die een schooltje opknapte in de plaats Kakamega. De medewerkers van Livingstone zijn „ontzettend geschokt”. De organisatie regelt al tientallen jaren werkvakanties in Afrika, Oost-Europa en Zuid-Amerika. Het project in Kenia is na het incident per direct stopgezet. De vijf vrouwen zijn in het ziekenhuis onderzocht en inmiddels teruggekeerd naar Nederland. De Keniaanse politie onderzoekt de zaak. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren op zijn website het reisadvies voor Kenia aangepast en waarschuwt reizigers nu ook expliciet om waakzaam te zijn voor seksueel geweld. (NRC)