Thaise garnalenwraps

Deze week wrappen we ons de wereld rond. Vandaag zijn we in Thailand voor een frispittige garnalenwrap.

Voor 2 personen:

½ eetlepel suiker

sap van 1 limoen

1 eetlepel Thaise vissaus

½ eetlepel lichte sojasaus

1 rode chilipeper

ongeveer 10 basilicumblaadjes, in reepjes

200 g gepelde roze garnalen

2 tomaten, zaadjes verwijderd, in reepjes

2 lente-uitjes, in reepjes van 5 cm

1 eetlepel ongezouten pinda’s

blaadjes van 2–3 kropjes little gem (of slaharten)

Doe de suiker, het limoensap, de vissaus en de sojasaus in een kommetje en roer tot de suiker is opgelost. Maak de chilipeper schoon, halveer hem in de lengte en verwijder eventueel de zaadjes. Snijd de peper in halve ringetjes. Stapel de blaadjes basilicum op, rol ze samen op en snijd heel dunne reepjes van het rolletje. Schep in een schaal de garnalen om met de marinade, de chilipeper en basilicum en laat een half uurtje marineren. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne reepjes van ongeveer 5 cm lang. Rooster de pinda’s even in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en hak ze grof. Schep de tomaat en lente-ui door de gemarineerde garnalen. Vul aan tafel de slablaadjes met garnalensalade en bestrooi met gehakte pinda’s.

Kijk op nrc.tv voor Janneke’s nieuwste recept.

    • Janneke Vreugdenhil