Radio Voorkeur

Kunststof. Hanneke Groenteman praat met Maxim Hartman, co-presentator van het tv-programma Tante in Marokko. Daarin worden Marokkaanse Nederlanders geïnterviewd – op een parkeerplaats en op de veerboot naar Tanger – die, nu het vakantie is, onderweg zijn naar familie in Marokko. Radio 1, 19.04-20.00u.

Zomeravondconcert. O.m. een live uitvoering van Le roi David van Arthur Honegger vanuit de Opéra Berlioz in Montpellier. Door het Filharmonisch Orkest en Koor van Radio France, o.l.v. Matthias Brouwer. Vertellers: André Wilms en Dany Kogan. Solisten o.a. Guylaine Girard (sopraan), Julien Dran (tenor). Radio 4, 19.30-23.02u.

De Avonden. Wim Brands praat met dichter Krijn Peter Hesselink die debuteerde met de bundel Als geen ander. In 2006 was hij ‘Poetry Slamkampioen’. En schrijfster Helga Walop vertelt over het boek La Honte (in vertaling De schaamte), van de Franse schrijfster Annie Ernaux. Radio 6, 20.02-21.00u.

How crime took on the world. Verslaggever Misha Glenny onderzoekt de groei van de internationale zware misdaad. BBC 4, 21.00-21.40u.