Overige films

About Last Night... (Edward Zwick, 1986, VS). Behaagzieke, op tienerpubliek afgestemde verfilming van David Mamets theaterstuk Sexual Perversity in Chicago. Rob Lowe en Demi Moore proberen een geregeld bestaan als samenwonenden op te bouwen. Lukt niet echt. Ook met James Belushi. RTL 8, 20.30-22.40u.

Get over it (Tommy O'Haver, 2001, VS). Puntige highschool-film. Ben Foster rouwt om zijn weggelopen liefde en doet ten einde raad mee aan een Shakespeariaanse backstage-musical op school. Met Kirsten Dunst als zijn potentiële nieuwe liefde en Martin Short als de muziekleraar. Veronica, 20.30-22.15u.

Star Trek: Nemesis (Stuart Blaird, 2002, VS). Tiende film in reeks die een cynische industrie is geworden. Filosofisch begin mondt uit in intergalactische explosies van verchroomd bordkarton. Veronica, 22.15-0.20u.

Deceived (Damian Harris, 1991, VS). Psychologische thriller waarvan de voorspelbaarheid de toeschouwer ronduit beledigt. Restaurator Goldie Hawn trouwt met conservator John Heard, achter wie een pathologische leugenaar schuil blijkt te gaan. BBC 1, 0.20-2.05u.

Pete’s Dragon (Don Chaffey, 1977, VS). Deels geanimeerde Disneyfilm over vriendschap tussen eenzaam jochie en een alleen voor hem zichtbaar draakje. Woensdag, BBC 2, 12.20-14.00u.

Polleke (Ineke Houtman, 2003, Nederland). Zowel vertederende als spannende verfilming van de boeken van Guus Kuijer over een eigengereid meisje van 11 en een variant op Romeo en Julia. Polleke is verliefd op Mimoun, maar die mag van zijn familie niet met haar omgaan, omdat hij later met een Marokkaans meisje moet trouwen. Woensdag Ketnet, 13.30-15.00u.