op nrcnext.nl

Vandaag in de weblogs

Chef werft abonnees

Titia Ketelaar, plaatsvervangend chef van nrc.next, ging afgelopen zaterdag de straat op om samen met een ‘straatteam’ abonnees te werven. ‘Als redacteur dacht ik toch ‘typische nrc-lezers’ te kunnen herkennen en potentiële nrc-lezers te kunnen overtuigen. Want wie kent de krant nu beter dan degenen die hem maken?’, schrijft Titia Ketelaar. „Nee dus. ‘Nee’. ‘Nee’. ‘Nee’” Uiteindelijk werft ze drie abonnees. „Het is een soort flirten, ontdek ik. Beseffen wie er voor jou, je glimlach en de krant even wil blijven staan.”

Lees het hele verslag via nrcnext.nl/nextlog

Chinese censuur...

Buitenlandse journalisten die verslag doen van de Olympische Spelen hebben geen vrije toegang tot internet, meldt Marie-José Klaver op haar blog. Volgens Der Spiegel zijn sites van mensenrechtenorganisaties en kritische media niet toegankelijk.

Meer over deze Chinese censuur via nrc.nl/klaver

...en Chinese smog

‘Een stukje joggen is een aanslag op je gezondheid’, schrijft Chinacorrespondent Bettine Vriesekoop. ‘Ondanks alle milieumaatregelen die Peking trof, hangt er nog steeds een dikke laag smog over de stad.’ Volgens een Chinees milieubureau hoeft die smog echter niet te betekenen dat de luchtkwaliteit ook slecht is.

Hoe kan dat? Lees verder via nrc.nl/china