Minder aanvragen Britse hypotheken goedgekeurd

Londen, 29 juli. Het aantal goedgekeurde hypotheekaanvragen in Groot-Brittannië is in juni naar het laagste niveau gedaald sinds de gegevens worden bijgehouden. Het aantal goedgekeurde aanvragen bedroeg in juni 36.000, tegen 41.000 in mei. Dat maakte de Britse centrale bank vandaag bekend. Het is de veertiende maand op rij dat het aantal goedkeuringen afneemt. Analisten dachten dat het aantal goedgekeurde aanvragen voor een nieuwe hypotheek zou uitkomen op 37.000. Het aantal goedgekeurde aanvragen staat nu op het laagste niveau sinds 1999, toen werd begonnen met het bijhouden van de gegevens. Het cijfer geeft aan dat de Britse hypotheekmarkt steeds meer op slot raakt, doordat banken door de kredietcrisis voorzichtiger zijn geworden met hypotheekleningen.