Meedoen met de Spelen

Rammen op de knoppen.

Beijing 2008 (PlayStation 3, Xbox 360, Wii)

Het aanlokkelijke van Beijing 2008, de game, is dat het de speler in staat stelt mee te doen aan de Olympische Spelen zonder zonder enig talent voor hardlopen, zwemmen of boogschieten. Minder aanlokkelijk is dat deze sporten voor een groot deel worden gespeeld door op knoppen te rammen. Een gewoonte met een rijke traditie: in de atletiekgame Track & Field, die in 1983 door het Japanse Konami werd gemaakt, zegevierde al de speler die het handigst was in het afwisselend indrukken van twee knoppen.

Beijing 2008 bevat in totaal 38 sporten. Erg veel om in relatief korte tijd uit te werken, zo blijkt uit de wisselende kwaliteit. Sommige sporten zijn te simpel (wielrennen door de joysticks te roteren), andere juist rommelig en complex (duiken in slowmotion). De game is op zijn leukst als je tegen anderen speelt. Dan gaat het om het meedoen, niet om het winnen.

Niels ’t Hooft

    • Niels `t Hooft