Kasteel is te klein

Voetbalclub Sparta gaat de mogelijkheden onderzoeken om het Kasteel te verruilen voor een andere plek in Rotterdam. De 120 jaar oude club speelt al sinds 1916 op het Kasteel dat midden in de Rotterdamse wijk Spangen staat, maar wil nu een groter stadion. „De plannen verkeren echter nog in een prematuur stadium”, gaf algemeen directeur Peter Bonthuis van de Rotterdamse eredivi sieclub gisteren aan.

De club wilde het Kasteel, dat in 1999 gerenoveerd werd, in eerste instantie uitbreiden. Bonthuis verklaarde echter dat de vorig jaar ontworpen verbouwingsplannen niet zullen worden uitgevoerd, omdat die te duur zijn.

Bonthuis: „Voor een nieuw stadion moet je zeker een jaar of vijf, zes uittrekken. We willen wel zo snel mogelijk aan de slag. Alles hangt af van een gesprek met de gemeente.” Het nieuwe onderkomen zou aan zo’n 20.000 mensen plaats moeten bieden. Het Kasteel heeft een capaciteit van ruim 11.000 toeschouwers.

Financieel staat Sparta er beter voor dan in het recente verleden. „Sparta had vijf jaar geleden een negatief eigen vermogen van 9,5 miljoen euro. Dat is beetje bij beetje weggewerkt en afgelopen seizoen hebben we zelfs met een positief saldo kunnen afsluiten”, aldus algemeen directeur Bonthuis. De begroting van de Rotterdamse club is komend seizoen met ruim een miljoen gestegen naar 11,3 miljoen euro. (ANP)