Investeerder KKR naar beurs New York

Amsterdam. Investeringsmaatschappij Kohlberg Kravis Roberts (KKR) gaat dit jaar naar de effectenbeurs in New York. De beursnotering van het in Amsterdam genoteerde fonds KKR Private Equity Investors verdwijnt. Dat maakte de Amerikaanse investeerder zondagavond laat bekend. KKR, een van de oudste en bekendste investeringsmaatschappijen ter wereld, wil door een aandelentransactie fuseren met het sinds mei 2006 in Amsterdam genoteerde fonds. Daarop wordt de beursnotering van KKR Private Equity Investors (KPE) stopgezet en krijgt KKR een notering aan de beurs in New York. De investeerders in KPE krijgen een belang van 21 procent in de nieuwe combinatie, terwijl KKR zelf 79 procent houdt. De beursgang moet vóór december zijn afgerond en de beurswaarde van het bedrijf wordt geschat op 12 miljard tot 15 miljard dollar (7,6 tot 9,5 miljard euro). KKR participeert onder meer in Toys R Us en in Maxeda, de eigenaar van de Bijenkorf en V&D.