Ex-Google’ers lanceren Cuil

Oud-medewerkers van Google hebben deze week een nieuwe zoekmachine gelanceerd: Cuil, uit te spreken als ‘cool’. Bedenker Anna Patterson claimt dat Cuil zeker 120 miljard pagina’s indexeert. Hiermee zou Cuil ruim drie keer zo groot zijn als Google en andere zoekmachines. Google maakte onlangs bekend dat het 1 biljoen pagina’s doorzoekt, maar niet allemaal indexeert. Het beweert wel dat het nog steeds de grootste zoekmachine is. Het grote verschil met Google is dat Cuil zoekt op pagina-inhoud in plaats van op het aantal en soort links ernaartoe. Daardoor is het niet nodig om bij te houden wat gebruikers zoeken en is de privacy volgens Cuil beter gegarandeerd. Google kocht in 2004 de vorige zoekmachine van Patterson om hun eigen systeem te verbeteren. Cuil werd in 2005 in Californië opgericht. (ANP/AP)

Vergelijk zelf en ga naar www cuil.com