De Grand Pier, na de brand

De Grand Pier, na de brand Weston-Super-Mare. De historische houten pier in het Zuid-Engelse badplaatsje Weston-Super-Mare is gisteren volledig uitgebrand. Volgens de brandweer ontstond de brand in een gedeelte waar werd gefrituurd. Er waren geen doden of gewonden. De pier uit 1904 werd in april dit jaar geopend na een restauratie. In 2003 brandde de pier in het Britse Brighton uit, in 2005 een gedeelte van de pier in Southend. Foto AFP People peer through barriers as the sun goes down on the burnt out Weston Super-Mare pier, Somerset on July 28, 2008. The historic Grand Pier was destroyed in a blaze which began around 0700 BST. There were no injuries or fatalities sustained in the fire, which firefighters said started in an area which housed deep fat fryers. Black smoke was clearly visible as far as Cardiff, Wales. The pier opened in 1904 and is one of Britain's biggest piers. AFP PHOTO/CARL DE SOUZA AFP