Brand in fabriek van Nippon Steel in zuiden van Japan

Brand in fabriek van Nippon Steel in zuiden van Japan Kitakyushu, 29 juli. Er woedt een brand in een staalfabriek van Nippon Steel. Het gaat om de fabriek Yawata Works in Kitakyushu in het zuidwesten van Japan. Een lopende band die kolen vervoerde vloog in brand. De band stortte in en het vuur breidde uit naar enkele gasleidingen. De brandweer verwacht dat de brand nog twintig uur zal woeden. Blussen heeft geen zin, volgens een lokale brandweerman. De hoogoven en enkele productielijnen zijn uitgeschakeld, maar andere delen van de fabriek zijn nog in bedrijf. Het management van de fabriek had rond het middaguur nog niet besloten of deze productiefaciliteiten zullen worden stilgelegd. Er zijn geen gewonden gevallen. Jaarlijks produceert Yawata Works 4 miljoen ton staal, vooral voor de autofabrieken van Nissan en Toyota op het eiland Kyushu. De fabriek heeft een oppervlakte van 15 miljoen vierkante meter en er werken bijna 3.000 mensen. Nippon Steel, de eigenaar van Yawata Works, is met een jaarproductie van 32 miljoen ton staal het op één na grootste staalbedrijf ter wereld. Alleen fusiebedrijf ArcelorMittal is groter. Foto Reuters A fire burns at a Nippon Steel Corp plant in Kitakyushu, Fukuoka Prefecture, in southwest Japan July 29, 2008. Nippon Steel said it had not decided whether to halt all production lines at the 15 million square meter Yawata works, which makes a range of products such as bar steel, steel pipes and steel sheets. REUTERS/Kyodo (JAPAN). FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. JAPAN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN JAPAN. REUTERS