Aanhoudend warm

De warmte houdt de komende vijf dagen aan, maar de scherpste kantjes gaan er later wel van af. Donderdag wordt het voorlopig voor het laatst tropisch warm. Verder is het morgen en donderdag droog, vrijdag wordt opnieuw onweer verwacht.

Vanavond komen er enkele plaatselijke onweersbuien voor, vooral in het noordoosten en oosten van het land. Daar is er kans op hagel en zware windstoten. Vannacht is het overal droog en kan er met weinig wind mist ontstaan. De temperatuur daalt bij zonsopkomst naar een graad of 14, terwijl het afgelopen nacht her en der niet koeler werd dan 20 graden.

Morgen schijnt de zon volop. In het binnenland komen wel vrij veel stapelwolken tot ontwikkeling, maar het blijft droog. De wind is zwak tot matig, kracht 3 of minder, uit verschillende richtingen. Het wordt in de middag 22 graden in het noordelijk kustgebied tot 28 in Noord-Brabant en Limburg. Donderdag ligt er een hogedrukgebied boven de Baltische staten, waardoor in Nederland een oostelijke wind waait. Daarmee wordt warmere lucht aangevoerd: de temperatuur bereikt op veel plaatsen weer de tropische waarde van 30 graden. Het is overwegend zonnig en droog. Vrijdag trekken onweersbuien via het zuidwesten het land binnen, waarna het wat minder warm wordt. In het weekend wisselen perioden met zon en enkele buien elkaar dan af, bij 21 tot 25 graden.