46 procent van de Nederlanders

Foto Ad Nuis Serie De Nederlanders, aflevering Kootwijkerbroek Nuis, Ad

Meneer en mevrouw Hoogerwerf, beiden 80, hebben hun fietstocht even onderbroken. Ze genieten van het Veluwse landschap. Met de auto, fietsen achterop, reden ze vanuit hun woonplaats Ede naar Wekerom, een dorpje verderop. Ze hebben er nu ruim zes kilometer opzitten en gaan zeker nog tien kilometer door. Meestal maken ze tochten van zo’n twintig kilometer. Zo doorkruisen ze Nederland, hoewel ze de laatste tijd wat dichter bij huis blijven. Het echtpaar reist op deze manier helemaal milieuvriendelijk, op het korte autoritje na.

Bijna de helft van de Nederlanders (46 procent) koos de laatste dertig dagen een keer een milieuvriendelijke manier van reizen. Samen met Finland en Zweden staat Nederland daarmee in de top van EU-landen. De Europese Commissie zocht uit hoeveel Europeanen de afgelopen maand bijdroegen aan de bescherming van het milieu. Ze konden kiezen uit acht milieubesparende acties, zoals milieuvriendelijk reizen. In Nederland deed 90 procent een van die acties.

In deze rubriek brengt fotograaf Ad Nuis dagelijks de Nederlander in beeld. Zijn foto is weer aanleiding om een statistisch gegeven over ‘de Nederlander’ te belichten.