1 Naspelen

Tada, het ruimteschip. Plots: een gevecht met Darth Father. Bam! Whaa! En dan terug naar het moederschip. Tada, het ruimteschip. Plot: een gevecht met Darth Vader, Bam! Whaa! En dan teruig naar het moederschip Youtube.com

Films naspelen

youtube.com, zoek op ‘sweded’

Op Youtube is het een grote hit. Steeds meer wereldberoemde films worden ‘gesweded’: de film wordt nagespeeld door ‘gewone mensen’. De aanleiding is de film Be Kind Rewind van Michel Gondry. In die film worden per ongeluk alle videobanden van een videotheek gewist, waarna Jack Black en Mos Def besluiten films na te spelen om ze toch te kunnen verhuren. In de How to Swede... legt acteur Jack Black uit hoe het moet: take something you like, mix it with some other things you like and make a new thing: your thing! De zoekterm ‘sweded’ levert een aantal zeer grappige filmpjes op. Aan creativiteit geen gebrek bij filmliefhebbers uit de hele wereld. Kijk bijvoorbeeld hoe Forrest Gump wordt nagespeeld door Fransen die Engels (denk Allo, Allo) praten of de Back to the Future-trilogie die in een notendop wordt verteld. Het is alleen nog wachten op de eerste sweded Nederlandse film. (RW)