Spuit een verhaal op de muur

nrc.next publiceert af en toe een top-15 met coole dingen.

Carl Rohde probeert de trends in een kader plaatsen.

Het gaat niet om een hip horloge. Het gaat namelijk niet om gadgets. Het gaat trendwatcher Carl Rohde (54) met zijn ‘top 15 coolest worldwide’ erom de mentaliteit achter coole dingen in een kader te plaatsen.

Twintig gesettelde trendwatchers en jonge ‘coolhunters’ van over de hele wereld sturen Rohde maandelijks hun coolste observaties. Onder hen: journalist Mark Simpson, die in 1994 de term metroseksueel bedacht. Maar ook: managementadviseur B. Joseph Pine II, onder meer auteur van het veelbesproken boek De beleveniseconomie uit 2000.

Op basis van de tips van dit selecte gezelschap stelt Rohde geregeld een top-15 samen, die vervolgens wordt gepubliceerd in deze krant.

Zelf nog betere tips? Ga naar www.scienceofthetime.com