Radio Voorkeur

Kunststof. Hanneke Groenteman praat met jong literair talent Lernert Engelberts. Hij was al dichter en maakte onlangs zijn prozadebuut met de verhalenbundel Echte slechte mensen, die door literaire critici uitbundig werd geprezen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week: Manuel de Falla. Eerste van vijf afleveringen over deze Spaanse componist. De Falla (1876-1946) kwam uit Andalusië en de volksmuziek uit deze streek klinkt vaak door in zijn werk. De Falla was een groot bewonderaar van Debussy en vermengt Frans impressionisme met Spaanse ritmes en klankkleur. Radio 4, 19.30-20.00u

De avonden. Gesprek met filmjournalist en jazzkenner Fred van Doorn over zijn boek Blue Notes. Jazzportretten, waarin hij o.m. laat zien hoe het Amerikaanse platenlabel Blue Note de geschiedenis van de jazz heeft beïnvloed. En kinderboekenillustrator Mance Post vertelt over de Partita van J.S. Bach, die haar vader vroeger altijd draaide. Radio 6, 20.02-22.00u.

Life’s Soundtrack. Trevor Cox onderzoekt hoe ons gehoor en onze stem veranderen tijdens het opgroeien en ouder worden. BBC 4, 22.00-22.30u.