Overige films

Private Parts (Betty Thomas, 1997, VS). Howard Stern, de populaire, in scabreuze teksten grossierende Amerikaanse dj speelt zichzelf in betrekkelijk subtiele verfilming van zijn autobiografie. Boerenpummel werkt zich, ondanks tegenstand van het establishment, op tot Amerika’s populairste radioster. RTL 7, 20.30-22.35u.

Frida (Julie Taymor, 2002, VS/Canda/Mexico). Filmbiografie ziet leven van de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo als avonturenroman: Kahlo huwde schilder Diego Rivera, verkeerde in marxistische kunstenaarskringen, sliep met Trotski en Josephine Baker. Ze werd gedreven door een opstandig temperament, maar moest ten gevolge van een ernstig busongeluk vele stille, verstikkende uren in bed doorbrengen. Daar openbaarde zich een artistiek onuitputtelijk schemergebied: de visie van Taymor op Frida Kahlo’s kunstenaarschap. BBC 1, 0.05-2.00u.