Oprollen en opeten

De World Wide Wrap mag dan uitgevonden zijn door de firma Honig; het verpakken van voedsel in een eetbaar omhulsel is dat zeker niet. Overal ter wereld worden etenswaren verpakt in rijstvellen, loempiavellen, tortilla’s, pannekoeken, roti’s, paratha’s, slabladeren of vellen zeewier. Wrapping is een handige methode om snel en efficiënt iets lekkers naar binnen te kunnen werken. Op elke mogelijke locatie, dus ook onderweg, op de camping, op de boot of op een picknickkleedje. Deze hele week wrap ik, wrap jij, wrappen wij. En vandaag wrappen wij roomkaas, rode ui, rucola, gerookte zalm en kappertjes in een tortilla.

Voor 2 personen:

1 rode ui

2 tarwetortilla’s

75 g naturel roomkaas

100 g gerookte (wilde) zalm

2 eetlepels kappertjes

twee handjes rucola

½ citroen

Pel de ui en snijd hem in flinterdunne ringen. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten liggen. Spoel ze daarna af onder de koude kraan en dep ze droog. Op die manier zijn ze milder van smaak. Verwarm de tortilla’s volgens de instructies op de verpakking. Bestrijk de tortilla’s met roomkaas en beleg met zalm, uiringen, kappertjes. Maal er royaal zwarte peper over en bedruppel met citroensap. Verdeel de rucola over de tortilla’s en rol ze op.

Janneke Vreugdenhil

Kijk op nrc.tv voor Janneke’s nieuwste recept.

    • Janneke Vreugdenhil