NAVO doodt `vijftig tot zeventig` Talibaanstrijders

Khost. Bij een luchtbombardement van de NAVO in de provincie Khost in het oosten van Afghanistan zijn gisteren tientallen Talibaanstrijders om het leven gekomen. Volgens gouverneur Arsala Jamal van die provincie kwamen vijftig tot zeventig Talibaanstrijders om. De Talibaan probeerden een politiepost in het district Spera bij de grens met Pakistan in te nemen. Daarop riep het Afghaanse leger de hulp in van de NAVO-troepenmacht ISAF. Die nam de Talibaan onder vuur met gevechtshelikopters. Volgens een woordvoerder van ISAF waren ongeveer honderd Talibaanstrijders op de vlucht en is een ”groot aantal” van hen omgekomen. Bij de aanval van de Talibaan op de politiepost kwamen twee agenten om. Zaterdag werden ook verscheidene Talibaanstrijders door NAVO-militairen gedood tijdens een operatie in de provincie Paktia. Het aantal aanvallen van Talibaanstrijders is dit jaar met 40 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.