Komische filmpjes

Droge monologen van grijs figuur

Monotone monologen van een getekende grijze figuur. Met zijn Some grey bloke heeft de Britse videomaker Mike Booth zo’n tienduizend abonnees op YouTube aan zich weten te binden. In de komische filmpjes houdt Graham, een grijskleurig figuurtje met een buikje en een niet zo charmante onderbroek, droge monologen over zijn sociale leven dat volledig verloopt via internet. Zo reageert hij op de spamberichten die hij ontvangt en chat hij tegen betaling met vrouwen op een webcamsite. Some grey bloke ontstond een jaar geleden als videoblog van Booth om commentaar te geven op websites en YouTubefilmpjes. Ondertussen is Some grey bloke zelf onderwerp van gesprek geworden: duizenden mensen reageren op de verhalen, hij heeft zijn eigen T-shirtlijn en de Amerikaanse zangeres Mysti Mayhem heeft een liefdesliedje voor hem geüpload.

Bekijk de filmpjes op nrcnext.nl/links

    • Deirdre Das