Kittens, zijn dat niet gewoon katjes?

Eén van de redenen waarom ik altijd blij ben geweest met nrc.next, was dat de krant niet onnodig vaak Engelse woorden gebruikt. De laatste tijd lijkt daar echter de klad ingekomen. Nu heb ik geen enkel bezwaar tegen woorden zoals computer, online en website. Ik ben niet zo fanatiek als de Stichting Natuurlijk Nederlands, die ook voor dat soort woorden geforceerd een Nederlands woord wil verzinnen. Waar ik wel moeite mee heb, is het gebruik van het Engels als er uitstekende Nederlandse woorden voor bestaan. In de krant van 1 juli kwam ik vier onnodige termen tegen: runnen, seller, print, designer. En in nrc.next van 17 juli stond een artikel over een mall. Wat is er mis met winkelcentrum? En dan waren er nog de artikelen waarin kittens rondliepen (nrc.next, 10 en 22 juli): betekent dat niet gewoon katje? Wat is daar mis mee?

    • J.Koopman Zeist