Internet Weblog van de dag

Je laten verwennen voor 18 euro.

Échte massages en happy ends. Elske Schouten, correspondent in Indonesië, liet zich mooi maken in Jakarta:

‘Af en toe is het leuk om hier iets te doen dat je in Nederland nooit deed, omdat het daar te duur is. Zo nam een vriendin mij deze week mee naar de schoonheidssalon annex masseur. Wauw! Drie uur verwend worden voor ongeveer 18 euro. Je voelt je een soort prinsesje als drie vrouwen tegelijk je rug masseren, je handen manicuren en je teennagels lakken. Alleen met mijn droge bos krullen wisten ze hier geen raad, toen ze klaar waren leek ik nog het meest op een uitgebloeide paardebloem.

Mijn vriend kon ik jammer genoeg niet meenemen, want deze salon was alleen voor vrouwen. En volgens die vriendin moet ik héél goed uitkijken voor ik hem naar een gemengde salon stuur. „Er zijn er maar een of twee die ik vertrouw”, zei ze. Voor je het weet krijgen mannen volgens haar een HJ (hand job) of BJ (blow job) aangeboden. Als er al geen FJ (fuck job) op het menu staat. Inderdaad hoorde ik laatst dat mannen die in hun hotel een masseuse laten komen, de vraag krijgen of ze een ‘happy end’ willen. Ik moest erg lachen om deze advertentie: ‘Traditional Java Massage Realty Massage to Healty for Man, If You Really want to have massage’. Échte massages: daarmee kun je je nog onderscheiden in dit wereldje.

Meer over het leven in Jakarta op nrc.nl/jakarta