`HP/DeTijd` wil kleinere redactie om weekblad te blijven

Rotterdam. De redactie van HP/DeTijd heeft een, inmiddels derde, reddingsplan ingediend bij de directie van Audax. Uitgangspunt is dat de frequentie van het opinieweekblad wordt gehandhaafd en de redactie inkrimpt. Volgens Tom Kellerhuis van de redactieraad is de redactie bereid om 33 procent in te krimpen op voorwaarde dat HP/De Tijd een weekblad blijft. Dat zei hij tegen vaktijdschrift De Journalist. Hij noemt het plan een ”bijna-wanhoopspoging” om de directie te bewegen de weekfrequentie niet op te geven. ”Bij tweewekelijkse verschijning zien we namelijk geen overlevingskansen voor het blad. De signatuur verandert daarvoor te veel; je kunt niet meer reageren op de actualiteit.” Het verschil met de eerdere reddingsplannen die door de Audax-directie zijn afgewezen, is dat dit plan unaniem door de redactie wordt gedragen. Kellerhuis: ”Met dit plan dringen we de verliezen terug tot een minimum en verwachten we in 2010 weer in de plus te komen.”