Heb liever meelij met de Fransen

Leuk artikel van de taalcolumniste Paulien Cornelisse, waarin zij een aantal humoristische tips geeft voor het communiceren tijdens de vakantie (nrc.next, 16 juli). Iets minder gelukkig ben ik met haar kritische oordeel over de Fransen. ”Hou maar op met dat `je voudrais un pain s`il vous plaît,` want bij de Fransen kun je het nooit goed doen”, stelt Cornelisse. Ik zou zeggen: heb liever medelijden met de Fransen, die in de zomer steeds door hordes Nederlanders worden overspoeld, die te beroerd zijn om ook maar een paar woorden Frans te leren. Wat wij daar uitkramen, is niet te verteren. Laten we maar bescheidener worden, en weer echt onze vreemde talen leren.

Brieven en opiniestukken graag sturen o.v.v. naam en woonplaats naar opinext@nrc.nl

    • Peter Petrus Leidschendam