Fusiongitarist Hiram Law Bullock (52) overleden

Rotterdam, 28 juli. Een rock-`n`-roller en entertainer in de jazz. Dat was gitarist Hiram Law Bullock die afgelopen weekend op 52-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen keelkanker en een drugsverslaving. De New Yorker stond bekend als gangmaker in jazzconcerten, die met zijn solo`s, een combinatie van virtuoze techniek en kokette aandachttrekkerij, de show stal in de jazzfusion en funk. Hij maakte naam als gitarist op popalbums van Steely Dan, Sting, Paul Simon en Billy Joel. Daarnaast speelde hij met de

Brecker Brothers, Jaco Pastorius, Chaka Khan, James Taylor, James Brown en Al Green. De laatste jaren had hij in de Randy

Brecker/Bill Evans Soulbop Band een groovende en opvallende rol. Zijn directe manier van communiceren, door pal voor degene te staan met wie hij in duel was, zijn interactieve spel en zijn geestige aanwijzingen vormden een energiebron voor de hele groep. Vorig jaar toerde hij nog met het Gil Evans Orchestra. Bullock was ook bekend als de `gitarist op blote voeten` in de band van David Letterman`s Late Night Show.